Общински съвет – Смолян даде съгласие за отпускане на еднократна парична помощ от 3000 лв. за Даниела Йорданова за покриване на разходи по лечението й в чужбина, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Смолян. Решението бе прието единодушно от присъстващите общински съветници с 22 гласа "за“.

Вноситеят на докладната записка и кмет на Смолян Николай Мелемов заяви, че трябва да помогнат на младото момиче. "Родопчани сме състрадателни хора и съм убеден, че всички ще се обединим около това“, каза още той.

На заседанието на Общинския съвет присъства и Георги Глушков от Смолян, близък на семейството на Даниела. Той заяви, че от името на семейството, има молбата да подпомогнат лечението на момичето, тъй като трансплантацията в Германия на костен мозък се предвижда да е около 200 000 евро.

Даниела Ангелова Йорданова е на 17 години от град Смолян и е с диагноза Остра Лимфобластна Левкемия. Вече 10 години се бори с нея чрез химиотерапия и лъчетерапия без краен резултат. Нужна е трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина, за да има шанс за живот.

Дарителска сметка:

Инвестбанк АД

BIC: IORTBGSF

БАЕ: IORT8019

IBAN: BG 61 IORT 8048 5094 5384 00

ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА

DANIELA ANGELOVA YORDANOVA

Може да помогнете на Дани като дарите средства чрез PayPal:

help_dani_smolyan@abv.bg

Или директно да използвате следния линк:

https://www.paypal.com/donate