Общински съвет – Бургас отхвърли предложението за промяна в землищната граница между Бургас и Камено, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Бургас.

Инициативата бе на кмета на община Камено, който е поискал от областния управител откриване на процедура по промяна на землищната граница между община Камено и община Бургас на територията на "Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. При процедиране на това предложение и евентуално изменение на границата на общината би довело до съществени последици, тъй като територия с площ от над 1500 дка ще премине от община Бургас към община Камено.

"Явно е, че отхвърляне на предложението от Общинския съвет няма да се хареса на Община Камено. Ясно е, че оттук нататък те ще тръгнат по съдебен път, но ние нямаме основание да си променяме землищните си граници. Запознах се с въпроса и в исторически план. Знаково ще бъде пълното отхвърляне на тази докладна. Мисля, че това е важно послание и към нашите граждани“, заяви кметът Димитър Николов.

Необходимо бе комисията, която разглежда въпроса, да има както експерт от страна на администрацията, така и представител на Общински съвет-Бургас. Местният парламент определи това да бъде Петър Статев.

Предложението за промяна в землищната граница между община Камено и община Бургас беше отхвърлено единодушно.