С младежко информационно изложение, в което взеха участие институции, работещи с млади хора, както и младежки неправителствени организации от Перник и страната, продължи третият ден от честванията по повод 12 август – Международен ден на младежта.

Представителите на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП) към Кмета на община Перник и техните гости се събраха в централната част на града, пред Двореца на културата, за да отпразнуват младостта, с разнообразни активности и инициативи.

Жлябинков, секретар на Община Перник, поздрави членовете на младежките организации, изразявайки подкрепа и признание за техния принос в развитието на младежките политики на местно и национално ниво. "Днешното събитие, не само обединява младежите от Перник и страната, но и създава платформа за обмен на идеи и инициативи между вас“, допълни той и подчерта важността на участието на младежите в гражданския живот, както и необходимостта от взаимно сътрудничество и ангажираност между общинската администрация и младите хора.

Младежките организации от своя страна за пореден път показаха, че са готови да си съдействат и да работят заедно, за постигане на общите си цели.

Младежкото изложение е поредният пример за потенциала на младите хора в българското общество, които не само представляват бъдещето, но и играят активна роля в настоящето, като източник на енергия и нови идеи.

Празникът продължи на откритата сцена в Централен градски парк, с участието на рапърите Секта и Хоумлес.