6 млн. лева задължения към доставчици. От тях просрочени са 3,5 млн. лева. Това съобщи пред журналисти кметът на Община Дупница Първан Дангов, предаде репортер на "Фокус“. Става въпрос за задължения за повече от 30-дневен период, които не са разплатени.

За капиталови разходи има задължения от 1,6 млн. лева. 117 хиляди лева са необходими за осигуровки общинските служители, за месец септември тази година.  

Според кмета на Дупница има реална заплаха да пропадне проектът за Младежкия дом, да пропадне и проектът за изграждане на компостираща и сепарираща инсталации.

"Моят страх е да не се озовем в първите дни на новата година да не се озовем с едни около 15 млн. лева преки задължения, плюс натрупаните до сега. Казвам всичко това, извън темата ВиК“, допълни Дангов.

Той посочи, че е бил на разговори с фирмата, доставчик на електроенергията. Задълженията на общинското ВиК дружество само за ток е около 600 000 лева.

Според кмета на Дупница дълговата структура е стабилна. Отделят се необходимите средства, чрез които да се обезпечат вноските по взетите заеми.