Масово участие на служители от общинската администрация в Ловеч се наблюдаваше по време на акцията "Да изчистим България заедно“, която се проведе на 16 септември 2023 г. По график бяха почистени публични пространства в кварталите "Младост", "Червен бряг", "Здравец", "Вароша", "Дръстене", "Дикисана", "Колю Фичето", "Гозница" и "Продимчец", по пътя от автогара Ловеч към кв. "Гозница" и други изходи на града.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова също се включи в акцията. Нейната група обработи една дълга алея в парка "Стратеш", като я очисти от храсти, сухи дървета и боклуци. "Да се грижим за чистотата в нашия град – това е традиция, през годините общинската администрация многократно е давала пример“, каза кметът в края на почистването.

В акцията се включи ръководството на общината и служители от всички дирекции. Работещите в Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества почистиха парка срещу РЗИ. Наемателите на общинското общежитие почистваха в Гозница. На всички участници бяха раздадени чували и ръкавици.

В почистването покрай река Осъм се включиха и децата от центровете, които на финала бяха почерпени.