Община Кюстендил отпуска от бюджета си 300 000 лева за футболен клуб "Кюстендил“. Това съобщиха за "Фокус“ от Общинския съвет в града.  Средствата са за издръжка и участие на различните възрастови групи в клуба в първенствата и турнирите, организирани от Българския футболен съюз през предстоящата спортно-състезателна 2023/2024 година.

Сумата ще се отпуска на части, а за разходването на средствата се изисква и отчет от страна на футболния клуб. Парите ще се насочват за наем на терени за провежданите футболни срещи, покриване разходите за транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване, охрана, финансово обезпечаване на треньорския състав, картотеки на състезателите, такса правоучастие и лекарствени средства. Допуска се разходването на средствата и за  финансово обезпечаване на подготовката и възстановяването на футболистите, както и други нормативно признати разходи съгласно Закона за физическото възпитание и спорта и подзаконовите нормативни актове, свързани с приложението му.

От сезон 2019/2020 г. първият отбор на клуба участва във Трета лига – Югозападна група на Български футболен съюз, като до този момент същият заема призови места в крайното класиране, а през футболната 2022/2023 г. зае трето място.

Венцеслав ИЛЧЕВ