Във връзка с изпълнение на проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Хасково“, по приоритет 5 "Въздух" на Програма "Околна среда“ 2021-2027 г. за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, Община Хасково информира, че започват посещения в домакинствата. Експерти и технически лица ще посетят домовете, за които са подадени заявления за смяна на старите печки на твърдо гориво с нови екологични отоплителни тела.

Посещенията ще се извършат по реда на постъпване на заявленията и започват от 30 септември 2024г. /понеделник/.

Преди физическото посещение, кандидатите ще получат обаждане по телефон от експертите.

В екипите, извършващи огледите, ще бъде включен и служител на сектор КОРЗ в Община Хасково, а експертите ще се легитимират с карта, издадена от община Хасково. Тази мярка е превантивна с цел предотвратяване на злоупотреби и измами от недобросъвестни лица. Община Хасково Ви съветва да бъдете внимателни и да изисквате от проверяващите да се легитимират пред Вас!

Екипът ще направи физически оглед на сградата, на жилището и на използваните отоплителни устройства на твърдо гориво, за установяване на техническите параметри и валидиране приложимостта на заявения вид алтернативно #отопление. Обследването на място включва попълване на технически карти за валидиране на декларираните данни при кандидатстването, както и консултация за приложимостта на заявения вид алтернативно отопление.

След извършване на физическите огледи, ще започне поетапно подписване на договорите с одобрените кандидати за смяна на отоплителните устройства.

Община Хасково призовава собствениците на имоти, които са подали заявление за кандидатстване и са включени в графика за предстоящо посещение, да окажат съдействие на техническите екипи.