Велико Търново има нужда от повече съоръжения както за професионален, така и за масов спорт. Същото важи и за населените места от общината. Това заяви пред заместник-министъра на младежта и спорта Петър Младенов заместник-кметът на Велико Търново с ресор "Спорт, младежки дейности, туризъм и демографски политики“ Георги Недев. На работно съвещание двамата обсъдиха визията на държавата и подготвяните програми и механизми, по които Община Велико Търново ще може да кандидатства за инвестиции в спортни обекти, предаде кореспондент на “Фокус".

В срещата участваха също Даниел Александров – съветник на министъра на младежта и спорта и Калоян Стойнов – парламентарен секретар.

“Нуждата от повече съоръжения както за професионален, така и за масов спорт в града и в населените места от общината се поставя като въпрос на всяка среща, която провеждам с младежи, младежки организации, спортни клубове и сдружения", коментира Недев.

Той добави, че през следващия месец Общината ще организира във Велико Търново среща на спортните клубове със заместник-министър Младенов и екипа му за мерките, по които клубовете ще могат да кандидатстват със собствени проекти.