На 18 февруари 2024 година България ще отбележи 151 години от трагичната гибел на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция Трявна също ще се поклони пред паметта, безстрашието и героизма на славния българин, чиято съдба е свързана и с възрожденския ни град, съобщиха от общината.

През последните години неизменна част от честванията във възрожденския ни град е провеждането на инициатива за детско творчество по случай паметната дата, организирана от Община Трявна и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Трявна.

В инициативата "Левски в Трявна" могат да участват всички деца и младежи на възраст между 6 и 18 години, които са възпитаници на детски градини, основни и средни училища на територията на Община Трявна. Няма изисквания за избора на изобразителна техника от страна на участниците, нито за разположението на рисунката – тя може да бъде както портретно ориентирана, така и пейзажно. Размерът на листа трябва да бъде във формат А4.

Задължително на гърба на творбите трябва да бъдат изписани името и фамилията на автора; наименованието на детското или учебно заведение, което представляват; подготвителната група или класа и телефон за връзка.

Крайният срок за приемане на рисунките на тема "Левски в Трявна" е до 17:00 ч. на 14 февруари 2024 г. в "Деловодството" на Община Трявна, ул. "Ангел Кънчев" № 21. 

Всички участници ще бъдат отличени с предметни награди в областта на изобразителното изкуство, които ще бъдат връчени от кмета на Община Трявна г-н Денчо Минев на 18 февруари 2024 г. от 11:30 ч. в двора на Попангеловата къща.

Събраните творби ще бъдат подредени в изложба, посветена на Трети март – Националния празник на България в музей "Старото школо" в Трявна.

Следете официалния ни сайт и официалните ни FB страници – "Община Трявна" и "Денчо Минев – Кмет на Община Трявна" за пълната програма относно отбелязването на годишнината от обесването на Васил Левски в Трявна.