Община град Добрич организира два микробуса, за да транспортира украински граждани, нуждаещи се от помощ и настаняване, съобщиха от местната администрация. Микробусите ще тръгнат утре - 1 март. За границата, за нуждаещите са подготвени пакети със суха храна и вода. Ще бъдат закупени санитарни материали от първа необходимост. Община град Добрич има възможност да настани евакуираните украински граждани в четири общински жилища, които до пристигането на хората ще бъдат обзаведени и оборудвани с най-необходимото.

В тази връзка на първия етаж в Община град Добрич в Бизнес – залата от 8,00 до 17,00 часа се приемат дарения за сухи храни, памперси, санитарни и хигиенни материали, детски пюрета, одеяла, домакинско руло, сухо мляко. Даренията ще се ползват за украинските граждани, настанени в общинските жилища, а продуктите, които останат, ще се предадат на БЧК.

Със съдействието на НЧ "Йордан Йовков – 1870“ е организирана стая на първия етаж в сградата на читалището, където от Българо-украинското дружество "Добруджа – Украйна“ ще организират настаняване, оказване на помощ за украинските граждани, които са настанени в областта. На телефона на оперативните дежурни в Общината се приемат сигнали за съдействие на украински граждани, намиращи се в Добрич или областта. Телефонът приема обаждания денонощно - 058 602 724.