Община Ямбол насрочи за 23 октомври търг за продажба на общински парцели и сгради, предвидени за жилища в няколко района на града. За пореден път се търси инвеститор за довършването на 5-етажния жилищен блок в к-с "Христо Ботев“ 2, който е построен през 1996 г. в "груб строеж“. Разгънатата застроена площ (РЗП) е 1000 кв.м, а застроената площ  на етаж е 197 кв.м,  като в сградата има общо 10 апартамента – по 2 апартамента на етаж, заедно с прилежащи мазета и тавански помещения. Определената начална тръжна цена е 373 хиляди лева. 

За жилища е предназначението и на незастроени общински имоти, които също се предлагат за продажба на 23 октомври. Четири от тях са в жилищен комплекс "Златен рог“. Един имот е на ул. "Битоля“, в близост до Ритейл парк. Предлагат се и незастроени парцели на улиците "Крайречна“, "Боровец“, "Видин“, "Огоста“ и "Охрид“.

За комплексно жилищно строителство и обществено обслужване ще бъдат пуснати за продажба два имота в ж.к. "Бенковски“, а за търговия, услуги и производствено складова дейност ще има имот в "Индустриална зона“.

Общината продава също вилни места в селищно образувание "Кринчовица“ и в местностите "Под язовира“, "Стари лозя“ и "Кайнашки баир“. 

На 23 октомври чрез търг с тайно наддаване се търсят инвеститори и за няколко общински имота на ул. "Жеко Андреев“ в близост до Етнографския комплекс, единият от които се продава заедно със застроената в него едноетажна сграда с мазе, която преди десетилетия беше канцелария на Историческия музей.

За продажба се предлагат и четири земеделски имота, четвърта категория, южно от града в посока с. Кукорево в местността "Манаф чаир“, както и три имота, шеста категория, в местността "Азмака“.

Общината предлага за продажба подземния, четвърти и пети етаж на ул. "Търговска“ 57.

Търси се инвеститор и за изграждане на спортен обект върху бившата конна база на "Ормана“, която пустее от десетилетия. Базата граничи с предприятие "Агрохимическо обслужване", с продадени преди няколко мандата на частно лице рибарници и със земеделски земи. Площта й е 22 741 кв.м, като се продава заедно с построените в нея пет сгради.