Заместник-кметът на Видин Борислава Борисова днес връчи допълнителни споразумения към трудовите договори на 81 домашни помощници. Те са назначени в рамките на проект "Грижа в дома в Община Видин“, който стартира на 20.02.2023 г.

С последното споразумение, подписано от общината на 14.08.2024 г., дейностите по него бяха удължени до 20 януари 2025 г. С домашните помощници бе проведена групова супервизия и бяха раздадени материали, осигурени от проекта, свързани с тяхната ежедневна дейност.

Основната цел на проекта е да осигури подкрепа в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания, като по този начин се защитава общественият интерес и се отговаря на нуждите на населението.

От стартирането на проекта досега са обслужени над 631 потребители и е осигурена трудова заетост на 109 лица. Към момента Община Видин търси активно възможности да продължи предлагането на интегрираната социална услуга "Грижа в дома“ и след приключването на проекта в началото на следващата година.