Община Видин обяви програмата на традиционния видински панаир. Тази година той ще се проведе от 18 до 26 август, съобщават от кметството. На мястото на провеждането му, бившото военно поделение в дунавския град, вече тече усилено подготовка на терена, изграждат се временните обекти. До 8 август включително търговци, производители и занаятчии могат да подават заявления за участие в панаира в Общината.  

В концертната програма, обявиха от кметството, ще участват популярни български и сръбски изпълнители. В първата панаирна вечер на откритата сцена ще излязат фолклорни групи и състави от региона. Концертните програми  се осигуряват от дарители, които участват в изложението, уточняват от Общината. Началото на концертите е 20:00 ч., а входът е свободен.

За първи път Видинския панаир е проведен през 1896 г. като земеделско-скотовъдна изложба. Редовно започва да се провежда от 15 август 1898 г.  и това го нарежда сред първите подобни ежег news pic 2
© Община Видин
одни изложения в страната. В следващите години той придобива все по-голяма популярност и на него идвали  много чужденци . През 1935 г. общината взема решение панаирът да започва на ежегодно 28 август с продължителност между 7 и 13 дни. През 1992 г. се преименува на Първи Видински международен панаир. Същата година затваря врати до подновяването му в парк "Нора Пизанти" отново през 2007 г. От 2013 година той се провежда в близост до крепостта Баба Вида, в идеалния център на града.