Община Видин избра за своя календар за 2024 година картините с видинска тематика на арх. Белин Моллов, видя репортер на "Фокус“. На календара могат да се видят акварели, на които са изобразени емблематични за дунавския град обекти, някои от които с национално значение.

През месец април във Видин, в залите на Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев“, бе експонирана изложбата "Архитектурното наследство на Видин и други дунавски общини“. Автор на творите бе архитект Белин Моллов, дългогодишен експерт по устройствено планиране и градското развитие, участник в експертната група на Съвета на Европа за разработването на "Хартата на градовете“, хоноруван преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия, бивш заместник-министър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Арх. Моллов при представянето на своите творби определи себе си като архитект-художник, а създадените свои стотици картини на забележителности от цяла България-като "художествен портрет на сградите, но с всичките им специфични детайли“.

В момента арх. Моллов работи върху следващия проект, свързан с Видин -"Религиозните обекти във Видинска област“. Идеята му е, споделя авторът, да направи нова изложба с около 50 акварела по темата през 2024 г.