Тази година се очаква Община Варна окончателно да придобие по-голямата част от собствеността на "Дупката". Това съобщи кметът Благомир Коцев пред медиите. След обявяването на дружеството в ликвидация, Общината ще придобие окончателно собствеността, с изключение на 900 кв. м., които са частна собственост. За тях ще се проведе разговор, за да се реализира добър проект за варненци, каза още Благомир Коцев и допълни, че варненци ще решат съдбата на "Дупката" под формата на референдум или обществено обсъждане.

Работим по още няколко направления, свързани с градската среда и уличното осветление е едно от тях, каза още кметът на Варна, като допълни, че са намерени варианти за финансиране и ще се започне от смяна на уличното осветление с най-модерното възможно в кв. "Чайка“, където вече има изготвено енергийно обследване и напредък по проекта. Ще приложим поетапно същия подход и за останалите квартали на Варна, където ще се направят енергийни обследвания и проектиране на ново осветление, стълбове, кабели и осветителни тела.

Според кмета, една част от справянето със злоупотребите, за които гражданите съобщават на приемните, е провеждането на обществени поръчки за уличните ремонти, до които да бъдат допуснати повече фирми, включително и по-малки, при равнопоставеност на всички участници, без привилегии.