Заради претърпените щети от абонати на ЕВН – България в град Твърдица, захранвани от трафопост "Нов квартал“ , община Твърдица извърши проверка и след като бе отказано разкриването на изнесен пост в града за подаване на жалби от потърпевшите Ви информираме, че жалбите с опис на претърпените щети следва да се депозират в офиса на ЕВН гр. Нова Загора – лично. Могат да се подадат електронно подписани с електронен подпис /КЕП/ или с ПУК код по електронен път.

Възможно е и община Твърдица ще съдейства на всички които желаят да упълномощят свой представител пред ЕВН за подаване на жалбата чрез пълномощник.

Срокът за подаване на жалбите е кратък и всички абонати следва да реагират бързо за да подадат жалбите си в срок, припомнят от Общината. 

По информация на ЕВН екипите на дружеството работят за подмяната на повредения трафопост.

"Ще Ви уведомим своевременно при подновяване на захранването към квартала.

Молим по най бързия начин да направите преглед и установите повредените уреди или претърпените щети за да ги претендирате.

След постъпването на жалбите и изтичане на срока представители на ЕВН ще посетят адресите на жалбоподателите за извършване на проверка след, което същите ще бъдат обезщетени от застрахователя на електропреносното дружество.

Общинска администрация остава в готовност за съдействие на гражданите включително с помощ при изготвянето на жалбите или изготвяне на пълномощни за лицата желаещи да упълномощят свой представител.", се казва в писмото на Община Твърдица.