Община Търговище въвежда услуга за персонализирани мобилни известия от 27 август 2024 г. Чрез нея гражданите ще бъдат информирани с автоматично телефонно обаждане за изготвени на тяхно име документи.

Известяването ще е достъпно за всички, които са посочили актуален мобилен телефон при заявяването на услуги към Общината.

Обажданията от страна на администрацията ще бъдат от телефонен номер: 0601 68 715. Те ще се осъществяват от роботизирана система, която два пъти дневно ще извършва проверки в деловодната система за наличието на готови документи по заявени услуги.

Към момента Община Търговище предоставя 139 административно-технически услуги, които освен на място, могат да бъдат заявени и заплатени онлайн. За целта е необходима регистрация с ПИК код на НАП, НОИ или с електронен подпис в сайта www.egov.bg.

Припомняме, че внедряването на различни цифрови и интелигентни технологии в администрацията е сред приоритетите в управленската програма на кмета д-р Дарин Димитров. Целта е чрез тях да бъдат създадени условия за все по-отворена и прозрачна администрация и ефективност при предоставяне на услугите.