Община Стара Загора се присъедини към Националната кампания на Асоциацията за инсулт и афазия с решение на кмета Живко Тодоров, предаде репортер на "Фокус". Утре, 29 октомври, се отбелязва Световният ден за борба с инсулта. Тази година кампанията се провежда под наслов "Бъди подготвен! Разпознай симптомите на инсулт. Действай бързо!“.

"Инициативата е израз на нашата съпричастност и единомислие с каузата да се преборим с инсулта - основна причина за смърт и инвалидизация в България“, се посочва от кмета Живко Тодоров.

Вече е време за конкретни, измерими и ясно насочени действия за противопоставяне със знание и категорична воля, с грижа за нашето и на всеки наш близък здраве. От името на Община Стара Загора кметът призовава всички граждани да се включат активно в кампанията, като информират себе си и своите близки и приятели за симптомите на инсулта и необходимостта от бърза реакция. Старозагорци са приканени да се включат в Инфобот във Вайбър.

Всеки може да се запознае с информационните материали за инсулт и  Инфобот за инсулт във Вайбър – безплатен, одобрен от Министерство на здравеопазването наръчник, чрез който може както да отчетете собствения си риск, така и да намери подкрепа и допълнителни материали.

"С надежда за вашата подкрепа и активност, изразяваме нашето дълбоко уважение и възхищение към професионалистите от Асоциацията за инсулт и афазия. Те са нашите ценни партньори в тази важна инициатива и будят само възхищение със своята отдаденост и професионализъм“, се отбелязва още в обръщението на Живко Тодоров към асоциацията.