На 26 април Община Стара Загора и Германо-Българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) съвместно организират инициатива в подкрепа на местния бизнес в региона, съобщиха от пресцентъра на общината. Предвижда се провеждането на индивидуални срещи (дигитални) за български производители или търговски фирми, желаещи да разширят своя бизнес на германския пазар. Като ГБИТК ще предостави конкретни възможности и препоръки за навлизане на този пазар.

Събитието ще се проведе онлайн с начален час 10:00. По време на него компании от Стара Загора ще могат да се срещнат с представител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, който ще даде ценни съвети за това как могат компании от Стара Загора да развиват успешен бизнес в Германия и да си създадат партньорства с германски фирми.

В тази връзка Община Стара Загора кани всички компании, които имат интерес да се включат в информационния семинар, за което е необходимо да изпратят потвърждение да участие на e-mail: i.nikolova@starazagora.bg (тел.:042/614 612)в срок до 15 Април 2022 г. Записалите ще получат линк за онлайн срещата.