Община Смолян за поредна година се включва в националната кампания "Да изчистим България заедно“, организирана от BTV Media Group, която ще се проведе на 14.09.2024г. (събота). Тазгодишното издание на най мащабната доброволческа инициатива е под надслов "Да преобърнем играта“, и цели да насърчи отговорното отношение и поведение за създаване на една по-чиста и красива среда за живот. Тази година кампанията акцентира освен върху почистване и облагородяване на различни замърсени зони и пространства и към грижа и опазване на реки, езера и други водни басейни и прилежащите им територии, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

В тази връзка Община Смолян отправя апел към жителите на града и населените места, ръководствата на учебни заведения, учреждения и институции, фирми и предприятия, да вземат активно участие в почистването на обществените територии и замърсени зони в населените места.

На 14.09.2024г., нека изчистим следните места:

- Замърсени участъци около речните корита;

- междублокови пространства;

- зелени площи;

- райони около религиозните храмове;

- детски площадки;

- дворове на детски градини и училища;

- еко пътеки;

- природни забележителности;

- участъци от пътната мрежа.

Всички граждани желаещи да се включат в инициативата, могат да заявят своето участие в Общинска администрация - стая №419 или на тел.: 0301/67 650 до 17:00 на 13.09.2024г. От общината ще бъдат подсигурени чували и ръкавици, както и сметосъбираща техника за извозване на отпадъците.