Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова връчи поздравителен адрес по повод 5 юли – Професионалния празник на служителите в МВР – на директора на ОДМВР-Разград Диян Симеонов. Това стана преди началото на едно от събитията, които полицейската дирекция организира и посвети на празника – традиционния турнир по стрелба с боен пистолет.

Две купи и три медала спечелиха представителите на Община Разград от турнира. Състезанието се проведе на закритото стрелбище на полицейската дирекция.

В него имаха възможност да участват тричленни отбори от други институции. Според регламента прецизната стрелба бе с пистолет "Макаров" от дистанция 15 метра по неподвижна мишена, като първите три изстрела бяха пробни, а следващите пет – зачетни. След изтеглен жребий отборите стреляха в индивидуални серии.

Община Разград участва с два отбора. С общ сбор от 80 точки първото място завоюва отборът на община Разград в състав Теодор Тодоров, Катя Дянкова и Драгомир Златев. На второ място се класира другият тим на Общината в състав: заместник-кметът Полина Иванова, Златина Георгиева и Радка Минчева. На трето място остана отборът на Окръжен съд-Разград.

В индивидуалното класиране най-точен се оказа мерникът на специалиста по спорт в Община Разград Златина Георгиева с 51 точки от осемте изстрела. Второто място бе за експерта по сигурността на информацията Теодор Тодоров с 41 точки. На трето място се класира старши специалистът по отбранително-мобилизационна подготовка Драгомир Златев с 39 точки. Тримата призьори получиха медали и грамоти от директора на ОДМВР старши комисар Диян Симеонов.