С пълно единодушие пловдивските общински съветници подкрепиха предложението на заместник-кмета по спорт Николай Бухалов община Пловдив да кандидатства с проект по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти, финансирана от Министерството на младежта и спорта, предава Plovdiv24.bg.

Проектът касае спортния комплекс до стадион "Христо Ботев" на бул. "Източен" 10, в който се помещават 6 клуба. Належащо е да се направи ремонт на покрива, с хидроизолация и топлоизолация. Количествено-стойностната сметка показва, че за това са необходими 649 942 лева. По тази втора програма на ММС се кандидатства със съфинансиране между 10 и 50 процента. Община Пловдив предлага собственият принос да е в размер на 31%. 

"В момента подготвяме всички документи за кандидатстване. Надяваме се да бъдем одобрени, затова заложихме по-голям процент съфинансиране" - заяви Бухалов. 

Според приетото решение, в бюджета на Пловдив за 2025 г. следва да бъдат предвидени до 500 000 лева за ремонта на комплекса.