Община Пловдив кани пловдивчани на коледните концерти пред Общината и посрещане на Новата година, съобщиха за Радио "Фокус" - Пловдив от пресцентъра на Общината.

Концертите се организират по повод предстоящите коледни празници и настъпването на Новата 2022 година. По традиция в дните 24, 25, 26 и навръх 31 декември, на откритата сцена на пл."Стефан Стамболов“ ще се изявят любими родни изпълнители и талантливи деца.

Ще чуем и видим Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев“, което тази година чества 125-години от основаването си. Концерт ще изнесат участници от предаването "Ася в страната на талантите“. Сцената ще бъде разлюляна в ритъма на изпълненията на Студентски танцов състав "Пълдин“ при УХТ гр. Пловдив. Ще се насладим на невероятните пловдивски финалисти в "Гласът на България“ - Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева. Разбира се ще чуем и емблемата на Пловдив – "Биг Бенд Пловдив“, както и красивите и талантливи "Ноте квартет“. Дядо Коледа ще бъде неотлъчно до децата, защото и тази година всички много са слушали и са били добри.

В Новогодишната нощ за доброто настроение на пловдивчани, които изберат да посрещнат празника на открито, ще се погрижат "Керана и космонавтите“, култовата българска група "Диана Експрес“, танцьорите от другата пловдивска емблема - Фолклорен ансамбъл "Тракия“ и любимката на младите Дара. Водещ ще е Деян Славчев – Део.

Кметът Здравко Димитров се обърна с кратко послание преди празниците: "Измина още една трудна година за целия свят. Нека новата 2022 година да бъде по-добра, мирна и благодатна. Нека топлината и обичта да изпълнят домовете и сърцата ви! Бъдете с хората, които обичате, и се радвайте на всеки миг заедно. Бъдете здрави вие и вашите семейства, уважаеми пловдивчани!“

Кратък поздрав отправи и заместник-кметът по култура Пламен Панов: "Коледа е празник на радостта, на топлите пожелания, подаръците и сплотените семейства. Коледа е време на обич и надежда, че годината ще е щастлива и изпълнена с малки незабравими моменти и сбъднати желания. Тя ни учи на нещо много важно - да бъдем добри, да прощаваме на ближния, да сме състрадателни и щедри.“

Екипът на отдел "Култура“ ви очаква на концертите пред общината, за да споделим емоцията от празниците ЗАЕДНО. Заедно е нашата, пловдивска дума – тя не е просто лого, а нашата пловдивска мисия.

Ето и програмата по часове:

24 декември, петък

Място: Стълбите на "Каменица“

12:00 ч. - Концерт на Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев“

Дядо Коледа ще е на място в очакване на добрите деца.

25 декември, събота

Място: Открита сцена на площад "Стефан Стамболов“

11:00 ч. - Празничен концерт с участници от предаването "Ася в страната на талантите“

12:00 ч. - Концерт на Студентски танцов състав "Пълдин“ при УХТ гр. Пловдив, художествен ръководител Руси Катерински

17:00 ч. - Концерт на пловдивските финалисти в "Гласът на България“ с участието на Илин Илиев, Ричард Мантарлиев, Лидия Ганева

Дядо Коледа ще е на място в очакване на добрите деца.

26 декември, неделя

Място: Открита сцена на площад "Стефан Стамболов“

12:00 ч. - Традиционен концерт на Биг Бенд Пловдив, диригент Николай Гешев

17:00 ч. - Концерт на "Ноте квартет“: Антоанета Бошнакова – вокалист, Цвета Шопова – цигулка, Златина Георгиева – флейта и София Колева – арфа.

Дядо Коледа ще е на място в очакване на добрите деца.

Празнична Новогодишна програма на 31 декември – 1 януари

На 31.12.2021 от 22:00 ч. до 02:00 ч. на 01.01.2022 г., на открита сцена на площад "Стефан Стамболов“ - официална градска церемония по изпращането на 2021г

Начало: 22:00 ч. - "Керана и космонавтите“

22:45 ч. - "Диана Експрес“

23:35 ч. - Фолклорен ансамбъл "Тракия“

23:50ч. - Директно излъчване на новогодишното обръщение на Президента на Република България

00:05 ч. - Фолклорен ансамбъл "Тракия“ – новогодишни хора на площада

00:30 ч. - Начало на концерта на Дара

Водещ: Деян Славчев - Део