Община Пловдив има нови представители в търговските дружества, в които е акционер. За първи път в Общото събрание на акционерите влизат представители от всяка политическа сила, предаде репортер на "Фокус".

"На съвета на председателите решихме да има представител от всяка политическа сила в отделните звена" - съобщи председателят на ОбС Атанас Узунов. 

В "Екологичен завод" АД влиза Димитър Арнаудов от ИТН, в "Пълдин туринвест" - Минка Сърнешка от "БСП за България", в "Обелос" - Тодор Токов от ПП-ДБ, в УМБАЛ "Пловдив" - Елена Грозданова от "Възраждане". Досега представител на общината в тези дружества беше Ясен Михайлов от ГЕРБ, който в този мандат не е съветник. 

В "Общинска банка" влиза Владимир Кисьов от "Съединени за Пловдив", а в МБАЛ "Тракия" д-р Аргир Аргиров от ГЕРБ, на мястото на Иван Вичков от ГЕРБ, който също не е общински съветник сега.

Бившият кмет на "Западен" Димитър Колев, който е общински съветник в настоящия мандат, ще представлява общината в "Свободна зона" вместо Добромира Тошкова от "Алтернатива за Пловдив". 

Всички предложения за новите представители бяха приети единодушно от присъстващите общински съветници, без нито един "против" или "въздържал се".