Община Пещера ще продължи предоставянето на услугата "топъл обяд“ по проекта "Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19 в Община Пещера" до 30 юни 2022 г. Това съобщиха от Общината.

Топъл обяд се предоставя на общо 210 потребители в три пункта – Пункт №1 - Пещера (в трапезарията на Домашен социален патронаж), Пункт №2 - село Радилово (Пенсионерски клуб), Пункт №3 - село Капитан Димитриево (Пенсионерски клуб).

Удължаването на срока за предоставяне на услугата стана възможно след предприетите действия от Общината и след сключването на допълнително споразумение към Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Агенцията за социално подпомагане.

Община Пещера предоставя и съпътстващи мерки на потребителите на услугата, изразяващи се в индивидуално консултиране и съдействие за възможностите за ползване на други социални услуги, ползване на административни общински услуги, подпомагане на достъпа до здравни и образователни услуги.

Срокът на изпълнение на проекта е 18 месеца.

Общата стойност на проекта е 218 918,70 лв.

Заявления и придружаващи документи за ползване на социалната услуга обществена трапезария от жителите на общината продължават да се приемат в Центъра за административно обслужване на Община Пещера на ул. "Дойранска епопея“ №17 и в Кметствата на селата Радилово и Капитан Димитриево.