Вчера се проведе първото за годината заседание на Общинския съвет на Павел баня, предаде репортер на "Фокус". То се състоя в новата заседателна зала на Общината.

Внесена от кмета Иса Бесоолу за разглеждане бе Програмата му за управление на Общината в мандат 2023-2027. Сред акцентите в нея е ускоряване на икономическото развитите на общината, като се инвестира в инфраструктура, образование, туризъм, култура. Не са забравени и уязвимите групи. Залага се на подобряване качеството на административните услуги, сметосъбирането, уличното и парково осветление. Програмата на Бесоолу бе внесена на заседанието на Общинския съвет съгласно Закона за регионалното развитие.

На сесията бяха разгледани отчетите за изпълнение на Програмата за управление на кмета за периода 2019-2023 г., управление на общинската собственост, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица.

Приети бяха предложенията на кмета Иса Бесоолу Общината да подпомогне закупуването на апарати за хемодиализа за МБАЛ "Д-р Христо Стамболски" в гр. Казанлък, както да продължи изпълнението на услугите по проект "Грижа в дома", като Общината бъде част от мрежата "Приемна грижа", съвместно с Агенция "Социално подпомагане". Общинските съветници приеха и още едно предложение на кмета Бесоолу, свързано с проекта за доставка на електрически автобуси, а именно обособяването на места за зарядни станции за електробусите.