В Нова Загора стартират дейностите от Национална кампания срещу насилието над и между деца "Бъди смел, бъди добър!" на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/. Основната цел на кампанията е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

На 30.09.2024 г. /понеделник/ в град Нова Загора ще се състоят две спортни събития, част от кампанията на ДАЗД.

В централната градска част от 10.00 часа ще се състои мероприятието "Йога за деца на открито", в което ще се включат деца от детските градини и училищата в града. В същия час на стадион "Загорец" гр. Нова Загора ще се проведе футболна среща за децата от новозагорските училища.

Жителите на града са добре дошли да се включат и като зрители, а защо не и като участници с няколко йога пози или с някой гол във футболната врата.

Община Нова Загора с радост се присъединява към кампанията, с вярата че с общи усилия всички ние можем да допринесем за гарантиране правата на децата от закрила срещу различните видове насилие.

По-късно през месец октомври ще бъде засадено и дърво с посланията на кампанията в парк "Мария Роза".

Кампанията "Бъди смел, бъди добър!“ е в изпълнение на плана за действие на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.)