Фонд "Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика одобри проекта на Община Мадан за закупуване на нов неупотребяван пътнически автомобил за нуждите на "Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи “Детелина“ – град Мадан.

Проектът се финансира съгласно сключен Договор за съвместна дейност по Компонент 1 "Придобиване на дълготрайни активи, текущо поддържане на материалната база и изграждане на нова реконструкция и модернизация на съществуващата материална база за предоставяне на социални услуги“, съобщиха от община Мадан.

Общата стойност е 95 744, 68 лв., като 45 000,00 лв. са осигурени от Фонд "Социална закрила", а 50 744,68 лв. е съфинансиране от Община Мадан.

Проектът предвижда закупуване на нов неупотребяван пътнически автомобил за нуждите на "Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи "Детелина“ – град Мадан.

Целта на проекта е да се осигури лесен и безопасен достъп до социалната услуга "Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи “Детелина“ за потребителите и техните семейства, които изпитват затруднения в тази насока – не разполагат със собствен автомобил и/или живеят в отдалечени населени места в община Мадан, до които няма автобусен транспорт или е само веднъж или два пъти дневно, вкл. само в едната посока.

Цели се още подобряване качеството на услугата и осигуряване на по-голяма безопасност и удобство, както за персонала, така и за потребителите.