Дни преди 7 април - Световен ден на здравето и професионален празник на здравните работници, в Община Ловеч наградиха шест медицински специалисти, работещи в сферата на здравеопазването към общината, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

Връчването на грамотите "Професионалист на годината – 2021“ стана на 4 април, съвместно с Първично дружество на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи към РК на БАПЗГ Ловеч.

Кметът Корнелия Маринова връчи грамоти и допълнително възнаграждение на Силвия Николаева – мед. сестра в ПЕГ "Екзарх Йосиф I“; Димитринка Асенова – мед. сестра в ДГ "Снежанка“, Татяна Гетова – мед. сестра в ДГ "Слънце“; Ралица Генчева– мед. сестра в ДЯ "Мечо Пух“; Ирена Кирилова – мед. сестра в ДЯ "Мечо Пух“ и Ценка Борисова – мед. фелдшер в ОУ "Панайот Пипков“. Медицинските специалисти са членове на Синдикална организация на КНСБ - отрасъл "Детско и училищно здравеопазване“ при Община Ловеч.

"Искам да ви благодаря за труда и саможертвата по време на епидемичната обстановка, свързана с COVID-19 и задъхващата се здравна система. Точно по тази причина и в този момент отличията придобиват особено важно значение, това е морална подкрепа и издига престижа и авторитета на професията. Изказвам гореща благодарност към вас и към всички медицински специалисти в общинско здравеопазване. Благодаря за вашата всеотдайност в грижите, които полагате за опазване здравето на гражданите от ранна детска възраст, за учениците, възрастните хора и лицата с увреждания“, каза кметът Корнелия Маринова.

Наградените са дългогодишни служители в общинско здравеопазване. През годините те са показали способност за адаптивност и работа в екип. Проявяват лична професионална отговорност, спазват трудовата дисциплина и в действията си са лоялни към работодателя.

Към настоящия момент в сферата на общинско здравеопазване в Ловеч работят общо 54 медицински специалисти, които обслужват децата в трите детски ясли, целодневните детски градини, училищата, социалните услуги за деца и възрастни и лицата с увреждания.

Награждаването на медицинските специалисти се провежда за 15-а поредна година и се е превърнало в традиция за Община Ловеч.