Община Кюстендил съвместно с Общински съвет - Кюстендил организира кампания по почистване на река "Банщица“ в района на село Ябълково. Това съобщиха на пресконференция кметът Петър Паунов и председателят на Общинския съвет Иван Андонов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Сборният пункт е на 9 април в 9.30 часа при бившия мотел “Сайма".

"Знаете, че е много сериозен там проблема, за който не е отговорна община Кюстендил и Общински съвет, но имаме много сигнали от граждани и проблема по някакъв начин трябва да бъде решен. Затова приехме това решение преди празниците Цветница и Великден да направим едно добро дело", каза председателят на Общински съвет Иван Андонов. Той призова повече жители на община Кюстендил да се включат в пролетното почистване на района.

"С експерти ще търсим решение за поставяне на мрежи. Басейнова дирекция е отговорна за коритото на реката, но ще търсим технически решения, които да предложим допълнително за обезопасяване на този участък, за да се избегне замърсяването", каза кметът Петър Паунов. Той посочи, че до 2 април жителите на община Кюстендил могат да подават сигнали за почистване и на други замърсени райони.

Венцеслав ИЛЧЕВ