Община Кюстендил спечели проект  "Подкрепа за Община Кюстендил по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма "Развитие на регионите“ 2021-2027г.“, съобщи за "Фокус“ Радмила Рангелова, зам.-кмет на Общината. Проектното предложение е с продължителност 6 месеца и е на обща стойност 178 733 лева.

Основната цел  е подпомагане служителите на Община Кюстендил, във връзка с предстоящия програмен период, свързан с успешното участие в изпълнението на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. (ПРР)- в това число участие на служители на общината в специализирани обучения, програми за обмен на опит и добри практики и семинари; закупуване и доставка на компютри - хардуер и софтуер, както и на ИТ оборудване.

Чрез натрупания капацитет от преминатите обучения по проекта ще се усъвършенстват знанията, уменията, нагласите и компетенциите на служителите, което от своя страна ще допринесе за успешното участие на Община Кюстендил в Програмата за развитие на регионите и постигането на нейните цели.

Венцеслав ИЛЧЕВ