Заместник-кметът на община Кърджали по хуманитарни дейности Веселина Тихомирова и вр.и.д. секретар на община Кърджали Нермин Мехмед присъстваха на среща с хора със зрителни проблеми в Международния ден на белия бастун – 15 октомври.

Веселина Тихомирова честити празника на присъстващите и отправи пожелания. Тя предаде и специален поздрав от името на кмета и ръководството на община по повод деня на белия бастун. "Общинското ръководство ви подкрепя, познаваме вашите проблеми и ще положим усилия да ги за решаваме заедно“, каза тя.

"Социалните политика, която изпълняваме е спрямо нуждите и потребностите, които вие имате. От години показваме съпричастност, почти всички сте обхванати в социалните услуги, които изпълнява община Кърджали. Това, което е ново за всички ни е, че в резултат от 13- годишното предоставяне на услуга Център за социална рехабилитация и интеграция, която досега се финансираше от местни приходи, от 1 октомври е делегирана от държавата дейност. Това означава, че ще има възможност да се назначат повече служители, ще се осигурят повече специфични помощни средства, ще се подобрят условията, всички стаи в центъра ще бъдат обзаведени, за да се възползвате пълноценно от услугата“, посочи Нермин Мехмед.

Незрящи, присъстващи на срещата благодариха на кмета на общината Ерол Мюмюн за промяната в града. При ремонтите на улици, тротоари и паркинги в града се осигурява достъпна среда за хората с увреждания. Това улеснява придвижването им и тяхното ежедневие.

Представителите на общината подариха на членовете на съюза на слепите бели бастуни, апарати за кръвно и др. помощни средства.