Иновативен метод за работа между общинската болница и здравните работници към Община Казанлък се осъществи през това лято в МБАЛ “Христо Стамболски", предаде репортер на "Фокус". 15 сестри от училищното и детското здравеопазване към Общината даваха дежурства в общинската болница. Дежурствата са давани в различните отделения.

Всички 15 сестри получиха грамоти и ваучери в израз на благодарност. 8 доктори специализанти, стипендианти на общината, също бяха удостоени с грамоти и ваучери.

Кметът на Общината благодари за инициативата на директора на болницата д-р Кети Маналова и изтъкна, че няма нищо по-смело от това да потърсиш помощ, когато ти е нужна. Именно нуждата от медицински сестри е провокирала идеята медицинските сестри от училищата, яслите и детските градини да дават дежурства.

Община Казанлък е пионер в България. Кметът Галина Стоянова сподели, че е срещнала трудности в реализирането на тази идея, но въпреки тях не се е отказала да я изпълни. Резултатът е на лице и голяма част от медицинските сестри вече обмислят да се върнат като служители в болницата на половин работен ден.

Докторите специализанти са се отдали изцяло на Казанлъшката болница и са решили да останат именно в нея и да се развиват професионално. Те са част от отделенията по Педиатрия, Кардиология, Нервни болести, Гастроентерология и Образна диагностика. От 7 години, след решение на Общински съвет, Общината подпомага специализантите в болницата и стимулира тяхното професионално израстване.