Община Казанлък призовава гражданите си при констатирани нередности да използват телефона за сигнали на територията на цялата община. На 0 700 400 56, безплатно, по всяко време бдителните жители на общината могат да подават сигнали за рушене или увреждане на общинска собственост, замърсяване и нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и различни други нарушения, описани като такива в общинските наредби.

Обажданията, със заявени имена и телефон за връзка ще приемат общински служители, които ще насочват сигнала към съответното звено на общинска администрация. Честа форма за опит за споделяне с местната власт за нередности са постове в социалните мрежи. Те не биха могли да имат същата ефективност, като подаден сигнал на горещия телефон, който Община Казанлък поддържа, за да гарантира лесна комуникация при нужда и да поощри гражданската активност.

Нека не забравяме, че в местната администрация работят хора за хора, които правят всичко по силите си и много често над тях, за да обслужват интересите на гражданите на Казанлък и заслужават сътрудничество от тях.