Община Казанлък не е част от непрозрачната кампания на местна фондация за кастрация на кучета. Това съобщиха за "Фокус" от местната администрация във връзка с публикувана в медиите информация за осъществяване на кампания за кастрация на дворни кучета на територията на Общината от местна неправителствена фондация.

От Община Казанлък заявиха, че не са уведомени за подобни дейности, както е редно да е. "Не са уведомени и кметовете на населените места в Общината.

Тъй като набирането на средства, включително чрез лична сметка на председателя на фондацията, е чувствителен момент, свързан с доверието на хората, Община Казанлък категорично се разграничава от действията, извършвани от "Анимал Хоуп-Казанлък". Оставаме изненадани, че кампанията е насочена към "дворни кучета"-дейност, която досега не е извършвана от фондацията, чиято загриженост за общинския приют след прекратяване на договора с Община Казанлък, започна да граничи със саботаж на дейността му", категорични са от местната администрация.

От Община Казанлък адмирират загрижеността на гражданите към животните и ги съветват да проследяват как се разходват средствата им в дарителски кампании.