Във връзка с настъпващата учебна година, кметът Галина Стоянова събра на официална среща всички директори на образователни институции на територията на Община Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Три приоритета бяха посочени от кмета Стоянова, като на първо място тя постави въпроса за възобновяване на информационната кампания относно приложението DrugStop, благодарение на което досега има 10 конкретни случая извършени от полицията. Всички споделиха личния си опит и потвърдиха ефикасността на приложението.

Една от важните точки в срещата бе за разходване на средствата за капиталови ремонти. Галина Стоянова насочи вниманието на всички, че има друг начин за усвояване на тези средстава от тази година. В случай на промяна за разходване, всеки директор е длъжен да информира Общината.

Последният, но не по значение, бе въпросът за изхранването на децата. Седем от училищата имат сключени договори за наем на столовата си. Кетъринг има в четири от училищата на територията на Общината. В седем няма изхранване поради нежеланието на родителите за такова.

В края на срещата кметът прикани всички директори да споделят дали имат нужда от намеса от страна на Общината за разрешаване на казуси и сподели, че добрият диалог между институциите е гарант за адекватни решения в интерес на учениците.