Апелът на институциите към жителите на общината е да се даряват предимно хигиенни материали и нови одеала и завивки с етикет от производителя

На 4 март т.г. – петък, Община Долни чифлик и Българският Червен кръст стартират благотворителна инициатива в помощ на хората, пострадали от войната в Украйна, съобщиха от пресцентъра на общината. Апелът на организаторите е да се даряват предимно хигиенни материали (дезинфектанти; мокри кърпи; пакетчета кърпички; памперси за бебета; дамски превръзки; сапун; шампоан; душ гел; паста за зъби; четка за зъби и всички останали), ново спално бельо и нови одеала и завивки, като същите трябва да са с етикет от производителя. Пунктът, в който ще се събират даренията, се намира в Дневния център за стари хора - гр. Долни чифлик, който се намира в Народно читалище "Изгрев – 1919“. Работното време на пункта ще е от 9,00 до 17,00 часа всеки работен ден, съобщи кметът на общината Красимира Анастасова.

За повече информация можете да се свържете с Галина Колева на тел. 0889960423.

Разбира се, желаещите да дарят финансови средства, също са добре дошли. Те могат да го направят на специалната банкова сметка на БЧК, чрез SMS на номер 1466 за всички мобилни оператори и чрез онлайн дарение на: https://www.redcross.bg.

Специалната банкова сметка на БЧК в лева:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от кризата в Украйна)

Финансовите средства ще бъдат насочени за подпомагане на пострадалото население на територията на Украйна и пристигналите в България, прокудени от конфликта.

На 28 февруари БЧК стартира Национална кампания за набиране на финансови средства за засегнатите от конфликта на територията на Украйна и пристигащите в нашата страна. Към всички областни центрове на БЧК са мобилизирани доброволчески екипи за набиране на дарения.

БЧК отпусна 10 000 швейцарски франка от своя Фонд "Бедствия, аварии и кризи" по спешния предварителен апел на МФЧК/ЧП за подпомагане на дейностите на Червения кръст в Украйна и съседните страни.

Можете да предложите помощ тук:

Единен информационен портал за кризата в Украйна