Община Добричка рехабилитира улична и пътна инфраструктура с европари. В изпълнение са два проекта за над 3 млн. лева, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Проектът "Инвестиции в подобряването на малка по мащаби инфраструктура в селата Божурово, Царевец и Опанец, община Добричка“ включва рехабилитация на улици в трите села, и подобряване на средата в Дома за пълнолетни лица с деменция, с. Опанец. Общият размер на финансовата помощ възлиза на 167 427 лв., 100% безвъзмездно, финансиран чрез Стратегията за ВОМР на Местната инициативна група "Добричка“. Планирано е ремонтиране на улица "Трета" (участък с дължина 490 л.м.) в с. Божурово и улица "Осма“ (участък с дължина 184 л.м.) в с. Царевец, както и прилежащите тротоари. Улиците са асфалтирани през 80-те и 90-те години на миналия век и са в много лошо състояние като липсват бордюри и тротоари, повредено е асфалтовото покритие, хоризонталната маркировка е заличена и др. За Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец е предвидено доставка на болнични легла, с което ще се подобри качеството на грижа за възрастните хора. Проектните дейности ще бъдат изпълнени до юни 2025 г.

До септември същата година ще бъде рехабилитиран пътният участък между селата Карапелит и Медово. Дейността ще се реализира с безвъзмездното финансиране в размер на 2 926 636 лв. Проектът "Рехабилитация на общински път DOB2100 в участък между селата Карапелит и Медово“ предвижда строително-монтажни работи – земни, асфалтови и пътни работи, съоръжения, временна организация и безопасност на движението и др. Изпълнението му ще подобри транспортно - експлоатационните качества на пътния участък, осигури безопасни условия за движението и добро отводняване на пътя.