Община Добрич модернизира поетапно културната инфраструктура в града, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. През миналата година са модернизирани базите на Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа“ и на хоровете "Добруджански звуци“ и "Маестро Захари Медникаров“. Всичко това е постигнато със собствени средства, заяви д-р Емилия Баева, зам.-кмет "Хуманитарни дейности“.

Предстои саниране на една от сградите, направен е и ремонт на покрив. С проектни средства е обновена южната фасада на Художествената галерия в Добрич. Вече са в ход ремонтни дейности за цялостно обновяване на Концертна зала "Добрич“, известна като Органова зала, където всички помещения ще бъдат изцяло реновирани.

Предстои да бъде обновена и Огледална зала "Нели Божкова“. Със задоволство д-р Баева отбеляза, че всички събития от културния календар на 2021-ва са реализирани, присъствено или виртуално, като са добавени и две нови и значими - ученическа инициатива "Караул на паметта“ за иновативно отбелязване на годишнини от рождението на бележити български личности и художествения пленер "Хартия“, чието провеждане всъщност се възстановява след дълги години на отсъствие от културния живот на Добрич, въпреки големия интерес от страна на автори и почитатели и значимия принос за културното развитие на града назад във времето.



Жулиета НИКОЛОВА