Държавната агенция за закрила на детето стартира Национална кампания срещу насилието над и между деца "Бъди смел, бъди добър!“. Събития в цялата страна ще съпътстват кампанията на ДАЗД. Основната цел е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

Община Чепеларе се включи в кампанията със засаждането на общо 15 нови дървета с образователна цел, които ще красят дворовете на Детска градина Чепеларе във филиалите "Здравец“ и "Елхица“. Фиданките бяха предоставени чрез ЮЦДП – гр. Смолян.

С професионалната помощ на учениците от ПГ СГСТ "Н.Й. Вапцаров“, гр. Чепеларе и техният учител г-н Радев, децата от ДГ Чепеларе засадиха общо 5 дръвчета арония, 5 конски кестена и 5 дръвчета офика. Възпитаниците на ДГ Чепеларе активно участваха в засаждането, под надзора на своите преподаватели. Те поеха ангажимент да се грижат за растежа на дърветата. Пред новозасадените фиданки бяха поставени специални табели с мотото на кампанията.

Кампанията "Бъди смел, бъди добър!“ е в  изпълнение на плана за действие на Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца (2023 – 2026 г.)