Образователният медиатор Мира Кирилова е отличена за своята работа с ромската общност в добруджанското село Победа. Това съобщи Красимира Николова, експерт "Връзки с обществеността“ в Община Добричка, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна.



Плакет и грамота, връчени лично от кмета Соня Георгиева, са признание за изключителната всеотдайност на Мира Кирилова при интегрирането на ромската общност и ежедневната й отдаденост в работата за приобщаване на ромските деца в община Добричка.

На срещата с кмета Соня Георгиева са обсъдени проблеми с образованието на ромските деца, като привличането им в детски градини и училища и редовното посещение на учебните часове. За активната си дейност за интегрирането на ромската общност в община Добричка, през тази година Мира Кирилова е номинирана за голямата награда "Образователен медиатор на годината“ на Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе“. Мира Кирилова е сред петте финалисти в България, обявени от ромската организация, ангажирана с проблемите на ромите в българското общество.

Жулиета НИКОЛОВА