Кражба на пари от два товарни автомобила разследват полицаи от Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. Сигналите са получени вчера по обяд.

"По данни на тъжителите същия ден те отишли на пазара в село Джулюница, за да търгуват с различна стока. Парите от продаденото съхранявали в намиращите се в близост автомобили, които не били заключени. Малко преди да си тръгнат проверили наличните суми и установили, че същите липсват. Извършен е оглед в двете превозни средства и към момента тече разследване“, уточняват от полицията.

По двата случая са започнати досъдебни производства.

Пазарът в горнооряховското село Друлюница е емблематичен за целия регион, като той се посещава не само от местни, но и от хора от цялата страна. Търговците също идват от всички краища на България, за да подредят сергиите си по главните улици всяка неделя. По тях можете да намерите всичко - от плодове и зеленчуци, през техника, всякакви машинарии, дрехи, сувенири, посуда, инструменти, болчета, гайки, казани за ракия и какво ли още не. Продават се дори животни. До момента сигнали за сериозни инциденти там не са получавани.