Туристическите пътеки от село Арбанаси до великотърновския квартал  “Асенов" са изцяло подновени. С дейностите в последните три месеца се занимаваха доброволци от  Туристическо дружество "Трапезица - 1902“, предаде кореспондент на “Фокус".

За улесняване достъпа на туристите са поставени 78 указателни табели, направени са 4 къта за отдих и са обновени съществуващите два. Почистени са изцяло подходите към Римската чешма, като е премахната растителността пречеща на проходимостта и видимостта на местността.

Членове на клуба по пешеходен туризъм почистиха от клони и храсти маршрутите и поставиха лентовата маркировка, а членове от клуб "Турист“ поставиха указателните табелки.

Изработени  и монтирани са две информационни табла на които е представена кратка историческа справка за село Арбанаси, района и кв. “Асенов".

“Изказваме благодарност на комплекс "Арбанашки хан“ за финансирането на проекта и на служителите от Регионален исторически музей за предоставената историческа справка за обектите. Ние от Туристическо дружество "Трапезица-1902“, следвани от девиза "Живейте пълноценно!“ обновяваме туристическите маршрути за жителите и гостите на град Велико Търново, село Арбанаси и региона", каза председателят Георги Димитров.