Правилата за взаимодействие и организиране на тренировки и учения със съставните части на Единната спасителна система при бедствия на територията на Великотърновска област бяха обсъдени днес. В срещата, свикана от областния управител Ивайло Здравков, се включиха представители и експерти от ресорните институции, предаде кореспондент на "Фокус“.

Председател на работната група е главен инспектор Станко Лазов – началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност“ при РД "ПБЗН“, негов заместник е проф. Георги Камарашев – заместник кмет "СУТ“ на Община Велико Търново, а секретар – полковник Георги Крайнов – заместник началник на НВУ "Васил Левски“.

"На днешното заседание бе решено да бъдат изработени примерни правила за взаимодействие при организиране и провеждане на тренировки и учения със съставните части на Единната спасителна система при евентуални бедствия и аварии на територията на областта, срокове за изпълнение и отговорни институции. Решенията на работната група ще се вземат от мнозинство от най-малко от половината от всички присъстващи на заседанията“, уточняват от Областна администрация.