Обновен е сайтът на Художествената галерия в Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Почитателите на изобразителното изкуство след известно прекъсване, отново могат да следят информация за най-актуалните събития и изложби на обновения сайт на културното ведомство: www.dobrichgallery.org.

Новата версия е по-функционална, с възможност за ползване на мобилни устройства и с по-лесен достъп до постоянната експозиция, както и до информация за историята на галерията и образователните програми. Възможна е връзка и с интернет каналите на галерията в Youtube, Instagram и страниците ѝ във Фейсбук.

Улеснение за най-верните приятели и ценители е мобилното приложение, чрез което могат да получават съобщения за всички нови публикации.

Новият сайт информира за работното време, цени на билетите, екипа на галерията и възможностите за връзка с него. Предстои допълване на съдържанието с подробна информация за художествения фонд, автори, произведения, изложбен календар за 2022 г. и виртуални турове. "Надяваме се новият сайт да е полезен и да улеснява посещенията на нашите събития и изложби“, посочват от екипа на галерията.

Жулиета НИКОЛОВА