Омбудсманът на Стара Загора Иванка Сотирова изпрати поздравителен адрес до всички училища на територията на общината по повод началото на новата учебна 2023/2024 година, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

"Уважаеми директори,

Уважаеми учители, родители, ученици,

Днес отново е 15 септември – денят, в който по традиция се открива учебната година в българското училище, денят в който с нетърпение очакваме училищния звънец!

Скъпи ученици,

Днес Вие прекрачвате училищния праг. Бъдете винаги готови за новостите, колкото и да е трудно. Бъдете любознателни и смели в преследване на мечтите си! Доверявайте се на учителите си, те ще Ви помогнат да откриете най-доброто за себе си.

Уважаеми родители,

Подкрепяйте своите деца. Покажете им, че винаги ще ги окуражавате в трудните моменти, за да станат знаещи и можещи.

Уважаеми учители,

Вие имате трудната задача и голямата отговорност не само да изучите, но и да убедите Вашите ученици, че знанието е необходимо през целия живот.

Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се борите с трудностите и да получите заслужено удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на Вашите ученици бъде най-ценният дар за труда Ви!

Пожелавам ползотворна, безпроблемна и пълноценна учебна година! На добър час!", пише в поздравителния адрес на Иванка Сотирова, обществен посредник и Георги Тутуриков, правен сътрудник.