Поройни дъждове нанесоха редица щети и във Великотърновска област през изминалото денонощие. Най-пострадала се оказа община Свищов, предаде кореспондент на "Фокус“.

Там беше затворен пътя между две села – Павел и Совата, край Деляновци преля река, а в Овча могила бяха унищожени стотици декари селскостопанска продукция.

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков увери, че към момента всичко е спокойно.  

"Довършваме почистването на пътя между селата Павел и Совата. Имало е проблем през тъмната част на денонощието. Тогава са паднали значителни количества валежи. Разговарял съм с колегите от ОД на МВР – Велико Търново и с тези от ОПУ, които ме увериха, че от сутринта се почиства калта, а в края на деня ще бъде измит пътя, за да не се получава хлъзгав слой. Имало е проблеми на разклона за село Моравица, там също е имало събрана доста кал, но там пътят не е затварян. Изчистен е, измит е. става въпрос за главния път Плевен – Русе“, каза още губернаторът.

Кметът на Свищов Генчо Генчев увери, че Общината оказва съдействие за почистването. Предстои изясняване на щетите, нанесени върху обработваемите земеделски площи в рай