Пистата на бившето летище край село Иново, предоставена от държавната администрация за провеждане на състезанието на Професионален спортен клуб "ХЕЛА МОТО СПОРТ", събра стотици почитатели на високите скорости.

Г-жа Арутюнян получи благодарствен плакет за принос в развитието на дисциплината драг. "Очакваме новите шампиони по драг рейсинг на България! През последните месеци доказахте потенциала на Видинска област в развитието на подобен тип състезания, които стават все по-голям притегателен център за любителите на екстремното шофиране от различни градове в страната, и дори извън пределите й. Областна администрация Видин ще Ви оказва съдействие и в бъдеще в провеждането на зрелищни надпревари при стриктно спазване на правилата за безопасност!", каза в обръщението си към организаторите областният управител и почете с едноминутно мълчание и аплодисменти паметта на Емил Евстатиев, 35-годишен моторист от с. Капитановци, който загина преди седмица на изхода на гр. Видин в посока гр. Дунавци.

В четвъртия кръг на Националния шампионат по драг рейсинг за мотори 2024 г. участват повече от 100 състезатели както топ пилоти от България, така и международни екипажи от Румъния, Сърбия, Унгария и Гърция. През целия ден днес на пистата край с. Иново се провеждат свободни тренировки и квалификации.

Утре е официалният старт на състезанието по драг рейсинг за мотори и награждаване на участниците.