Предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, ще се организират прозрачно и законосъобразно във Великотърновска област. В това увери губернаторът Ивайло Здравков, предаде кореспондент на “Фокус".

Днес той се срещна с членовете и ръководството на Районната избирателна комисия в 4-ти МИР - Велико Търново, като представи и екипа от Областна администрация, който е ангажиран с вота. Той е съставен от доказани специалисти, правили многократно избори.

Целта на днешното заседание бе да се координират действията по организация на предстоящите парламентарни избори в област Велико Търново, както и да се уточнят възникнали въпроси.

От РИК отчетоха, че подготовката на вота следва разписания ред по хронограмата на ЦИК, като към момента не е имало организационни и технически проблеми. Това потвърди и екипът на Областна администрация.

“Можете да разчитате на нас за помощ във всяка една ситуация. Пожелавам ви спорна работа, ползотворна и безпристратна работа", обърна се към членовете и ръководството на РИК областният управител Ивайло Здравков.

Той увери и, че администрацията отново ще положи всички необходими усилия вотът на 27-ми октомври да бъде проведен прозрачно и законосъобразно.