Областният управител проф. Андрияна Андреева възстановява една много добра инициатива - регулярна среща по места с кметовете на общините във Варненско. Тя бе инициирана преди много години от бившия областен управител Яни Янев. Целта е през 12-те месеца на годината тя и нейния екип да провежда работно заседание с градоначалниците във всяка една община. На територията на областта те са 12 на брой, като се почне от първата по азбучен ред в България - Аврен, и се завърши със Суворово.

През тази година област Варна навършва 25 години от създаването си в този вид, обхват и статут. Това става указ на президента Петър Стоянов от 5 януари 1999 г.

По повод юбилея ще бъде изработен документален филм с личностите, свързани с администрацията - бивши областни управители и техни заместници.

Ще бъде организирана и среща между сегашната администрация и бивши областни управители.

Сред приоритетите, залегнали за тази година, са продължаването на дигитализацията на услугите, които предлага областната администрация.

Ще популяризираме каузата на "Аз вярвам и помагам" в общините в областта. На 12 януари в Галерия 12, която се помещава в сградата на Областна администрация, ще бъде открита изложба с творби на деца от 6 общини, стана ясно още на първия, макар и неформален брифинг, който областния управител проф. Андрияна Андреева, даде заедно със своите заместници - Антоанета Петрова и Огнян Рачев.